cart icon

Blog >> Svatební stany: Jak správně pečovat o stan a prodloužit jeho životnost

Svatební stany: Jak správně pečovat o stan a prodloužit jeho životnost

Dnes se v tomto článku společně zaměříme na péči o svatební stan a zajištění jeho dlouhé životnosti. Společně si projdeme některé užitečné rady a tipy ohledně čištění, skladování, oprav a preventivních opatření, která pomohou zachovat kvalitu a výdrž Vašeho svatebního stanu, aby Vám sloužil bezchybně při různých dalších oslavách.

Čištění stanu

  • Pravidelné čištění: Po každé ať už svatební nebo úplně jiné oslavě proveďte důkladné čištění stanu. Odstraňte prach, skvrny a nečistoty z vnějšího i vnitřního povrchu. Použijte jemné čisticí prostředky, které nebudou poškozovat materiál stanu.
  • Sušení: Pokud byl stan vystaven dešti nebo vlhkému prostředí, je důležité jej důkladně usušit, než ho složíte a uložíte. Vlhký stan může způsobit vznik plísní a vést ke zhoršení stavu a výrazné zkrácení jeho životnosti.
  • Odstranění skvrn: Pokud na stanu zůstaly skvrny od potravin nebo nápojů, okamžitě je odstraňte. Použijte vhodný odstraňovač skvrn a postupujte podle pokynů výrobce.

Skladování stanu

  • Důkladné složení: Při skládání stanu postupujte podle pokynů výrobce, abyste minimalizovali riziko poškození a trhlin během ukládání či při samotném skladování.
  • Čistota před skladováním: Neukládejte stan do skladu nebo skříně, pokud není zcela suchý a čistý. Vlhkost a nečistoty mohou způsobit nepříjemný zápach, plísně nebo poškození materiálu.
  • Skladování na suchém a čistém místě: Ideálně ukládejte stan na suchém a čistém místě bez přístupu k vlhkosti. Zvažte použití speciálních obalů nebo jiných ochranných materiálů pro skladování stanu, aby se minimalizovalo riziko poškození.

Opravy stanu

  • Pravidelné kontroly: Pravidelně prověřujte stav svatebního stanu. Hledejte případné trhliny, opotřebení nebo jiné známky poškození, které se snažte opravit, pokud možno okamžitě, tím zabráníte dalšímu poškození stanu. Oproti tomu pokud byste ho uložili už s trhlinami mohly by se vlivem uskladnění poškození značně zvětšit.
  • Opravy po akci: Po každé svatební oslavě proveďte kontrolu stanu a okamžitě opravte všechny drobné poškození, abyste zabránili dalšímu šíření trhlin nebo rozpadání materiálu.
  • Důvěryhodný servis: V případě větších oprav nebo závady se obraťte na důvěryhodnou servisní firmu, která se specializuje na opravy stanů, tak aby byly provedeny profesionálně a byla zajištěna kvalitní oprava, a tedy stan byl v „dobrých rukou“.

Preventivní opatření

  • Vhodná poloha stanu: Při umístění stanu vyberte rovný povrch bez ostrých předmětů, které by mohly poškodit jeho spodek. Vyvarujte se umístění stanu v blízkosti otevřeného ohně nebo jiných nebezpečných či výrobcem nedoporučených zdrojů tepla.
  • Omezení počtu hostů: Dodržujte doporučenou kapacitu stanu. Přílišné přetížení může způsobit poškození a snížení životnosti stanu.

Díky těmto tipům a radám budete schopni v případě koupě o Váš svatební party stan bez problémů pečovat a výrazně tak prodloužit jeho životnost. Díky tomu ho budete moci používat na další různé, nejen svatební, oslavy nebo ho vypůjčit budoucím novomanželům. Správná péče o stan je klíčem pro zachování dlouhé životnosti, ale také perfektní estetické stránky. Díky těmto tipům Vám stan jistě bude sloužit dlouhé roky a činit každou Vaši oslavu nezapomenutelnou.

Přečtěte si také  

Svatební altán

Altán, pod kterým si můžete říct své ANO. Dřevěný, přírodní …

číst více 

Vintage stoly

Chcete mít svatbu v přírodním stylu? Záleží Vám na přírodě a …

číst více 

Jsme tu pro Vás

Pokud si nevíte rady, zda půjčujeme a dovážíme vybavení i …

číst více